Nieuws

23dec2011

Consument kan in één uur tot 1600 euro per jaar besparen bij kiezen zorgverzekeringConsumenten hebben grote moeite om uit het beschikbare aanbod van zorgverzekeringen de voor hen best passende te kiezen, met als gevolg dat veel mensen over of onderverzekerd zijn. Online vergelijkingssites geven weliswaar advies, maar dat is vaak gebaseerd op de laagst beschikbare prijs en niet op de beste dekking voor een specifieke situatie. De nieuwe site ditiszorg.nl biedt soelaas: naast het online vergelijken, biedt het advies op maat via een real-time chat mogelijkheid en/of direct contact met een deskundige.

Onderverzekerd of oververzekerd
Uit de Nationale ZorgZekerTest bleek dat 80% van de deelnemers een ander pakket geadviseerd kregen dan zij zelf hadden gevonden. 44% van de deelnemers koos een zorgpakket dat weliswaar goedkoper was, maar waarmee zij  onderverzekerd raakten of dat ongewenste polisvoorwaarden bevatte.  Daarbij kan gedacht worden aan 6 maanden wachttijd voor een behandeling of verplichtingen ten aanzien van de keuze van ziekenhuis, fysiotherapeut of tandarts. Een ander opvallend resultaat was dat 46% van de deelnemers aan de Nationale ZorgZekerTest een pakket zou kiezen waarmee zij oververzekerd zouden zijn. Het advies van de ditiszorgspecialist leverde dezelfde dekking tegen een lagere prijs. Het voordeel voor een van de deelnemers liep op tot 1600 euro per jaar voor zijn gezin incl. kinderen.

De gemiddelde consument vindt het onderwerp zo lastig of heeft zo weinig interesse dat er maximaal maar een paar uur wordt uitgetrokken voor de zoektocht naar een goede zorgverzekering en dat terwijl voor veel mensen de zorgpremie de tweede grote uitgavenpost is. De Nationale ZorgZekerTest, samen met de website ditiszorg.nl gelanceerd op 25 november jl., laat consumenten zien hoe moeilijk het is om de voor hen juiste zorgverzekering tegen de beste prijs uit te kiezen.

Ditiszorg.nl: zorgverzekering kan beter, goedkoper
De test bevestigt het inzicht dat advies op maat door een specialist in zorgverzekeringen loont, zowel in tijd als in geld. Op basis van dit inzicht hebben ruim 20 intermediairs in zorgverzekeringen het initiatief genomen om de site ditiszorg.nl te ontwikkelen. In de loop van 2012 zullen meer intermediairs zich aansluiten bij ditiszorg.nl

Ditiszorg.nl: zorg safe garantie - ieder jaar opnieuw gratis advies
“Veel consumenten switchen niet van verzekeraar uit angst voor onder- of oververzekering. Dat kan zomaar honderden euro’s per jaar extra kosten”, zegt initiatiefnemer Hans de Boer. “Ditiszorg.nl adviseert haar klanten jaarlijks (in november) proactief, gratis en persoonlijk over het juiste pakket. Dat advies is gebaseerd op de beste dekking voor de laagst beschikbare prijs, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met gewijzigdepersoonlijke omstandigheden.”